Onun Adı Mehmet Akif !

Onun Adı Mehmet Akif !

YORUM

RAGIP TEKİN

Zamanın önde gelen edebi zihinlerinden biri olarak kabul edilen, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, mısralarından birinde şöyle sesleniyor; “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!”

Voleybol başkanlığı için son anda siyaseten bir aday daha çıkartılıyor…

Bunun üzerine; Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise diyor ki: “Voleybola yakışan, centilmence her adayın voleybola hizmet edeceği anlayışıyla, her zaman aday veya adayların olmasını arzu etmiştik. Herkesin ortak paydası voleybola hizmet etmektir.”

Ülkesinin gurur kaynağı olan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’a içimizdeki İzlandalılardan birileri de zincir vurmaya kalkıştı!!!

Ben de şaştım bunu yaratmak isteyenlere… Aman dikkat! 
Karşınızdaki insanı iyi tanıyın!

Voleybol branşını Türkiye’nin bir numarası haline getiren, Avrupa ve Dünya’nın doruklarına adını yazdıran, her Türk vatandaşını voleybol sever olarak salonlara çeken, Milli maçlarda ise TV başına kilitleyen, ülkesini
“Biz Voleybol ülkesiyiz” diyerek toplumun en sıkıntılı zamanlarında bile gurur kaynağı olan bir Voleybol başkanına destek olmak, görevlerimizin başında gelmelidir.

Liyakat mi, sadakat mi?

Herkes gibi ben de liyakatten yanayım. Bu meziyet kolay kolay elde edilemez…

Başkan Akif de Malatya’da başladığı bu voleybol sevgisini zaman içinde ülkesinin her yerine ulaştırdı. Spor ile Eğitimi ise, Avrupa’da artık adı geçmeyen, malum bir federasyondan seneler önce bir araya getirmeyi başardı. Bu nedenle, devletin maddi desteğinin de rakamsal olarak en yükseğinin voleybola verilmesi
gerektiğini düşünüyorum. Çünkü gerçekler bunu söylüyor…

Ankara denince aklıma ilk önce Dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, sonra da Mehmet Akif Üstündağ geliyor. Unutmadan söylemeliyim; “Mudanya İlçesi denince de, başarılı Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ı hatırlıyorum.”

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Üstündağ, bugün voleybolun Evliya Çelebi’si olarak ayak basmadığı toprak kalmadı. Spor salonlarından, Deprem alanlarına kadar uzandı. Bunu bazıları kendi şahsi çıkarları için belki görmemezlikten geldi. Türk toplumu öyle yüce bir topluluktur ki, toplumu için iyi ve güzel şeylere imza atan kişileri asla unutmaz.

Anlatabildim mi?

İşte bu kadar!

Tebrikler Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif ÜSTÜNDAĞ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir