Eczacıbaşı Genç Kız Takımı Türkiye Şampiyonu oldu.

Eczacıbaşı Genç Kız Takımı Türkiye Şampiyonu oldu.

RAGIP TEKİN

TÜRKİYE ŞAMPİYONU ECZACIBAŞI

Eczacıbaşı Genç Kız Takımı Türkiye Şampiyonu oldu.

2023 – 2024 Sezonu Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası için Ankara’da mücadele eden Eczacıbaşı Genç Kız Takımı, Yıldız Kızlar kategorisinde Türkiye şampiyonu olan Eczacıbaşı Yıldız Kız Takımı’nın ardından şampiyonluğunu ilan etti.

Turuncu beyazlılar, finalde rakibi Fenerbahçe’yi 26-24, 25-22 ve 25-10’luk skorlarla 3-0 mağlup ederek 2022-2023 sezonun ardından iki sene üst üste şampiyonluk geleneğini devam ettirdi.

Karşılaşmanın başından sonuna kadar etkili hücum organizasyonuyla dikkat çeken turuncu beyazlılar takımda, 13 sayı üreten Defne Başyolcu (2006) karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Nisan Barut (2005) ise 12 sayı üreterek karşılaşmanın kazanılmasında önemli rol oynadı.

Şampiyon Eczacıbaşı Genç Kız Takımı Başantrenör Barış Özdemir yönetiminde; Pasör Dilay Özdemir, Eylül Boztepe, Zeynep Lale, Defne Başyolcu, Eslem Yılmaz, Nisan Barut, (Libero Ece Esepaşa, Ece Yıldız, Mina Olgar, İlayda Mumucular, Defne Ulukaya, Nil Akpınar, Megi Bislimi, E.Naz Okkalıoğlu’ndan oluşan kadrosu ile şampiyonluğa adını yazdırdı.

Eczacıbaşı, yarı finalde Vakıfbank’ı 3-1, finalde ise Fenerbahçe Genç Kız Takımını 3-0 yenerek şampiyon oldu.


Başantrenör Barış ÖZDEMİR; “Yıldız Kızlarla sezon başından beri çok çalışarak önemli bir şampiyonluk elde ettik. Genç kızlarla elde ettiğimiz şampiyonluk bizim için ayrı bir öneme sahipti çünkü uzun bir süre çalışma fırsatı bulamadık. Sporcularımız Sultanlar Ligi’nin farklı kulüplerinde ve 1. Lig’lerde sezon boyunca oynadı. Takım olarak toplandığımızda fazla zamanımız yoktu. Sakatlıklar, yorgunluklar ve farklı form durumları vardı. Buraya gelirken çok çalıştılar. Turnuva içerisinde de çok istekliydiler. Sert bir gruba düştük, grup sonrasında oynadığımız çeyrek ve yarı finaller bizi turnuvaya daha iyi hazırladı. Şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz. Herkesin emeğine sağlık” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir